Muzeum w Gostyniu i Gostyński Uniwersytet Trzeciego Wieku zapraszają na prelekcję dr. Tadeusza Bőhma „Kuchnia Polska poprzez wieki”. Spotkanie odbędzie się w czwartek, 19 października 2017 roku o godz. 17.00 w auli Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Gostyniu przy ul. Wrocławskiej 10. Dr Tadeusz Bőhm jest historykiem, pisarzem i oficerem Wojska Polskiego. Jego zainteresowania to przede wszystkim historia wojskowości, harcerstwa i łowiectwa. Jest autorem książek: „Dzieje Miejskiej Górki” (1985), „Dzieje Bojanowa” (1987), „Z dziejów naczelnych władz wojskowych II Rzeczypospolitej (1994), „Ceremoniał łowiecki” (2008), „Wielkopolskie pałace i dwory myśliwskie” (2012), „Tradycje i obyczaje polskiej szlachty” (2013), „Udział szlachty w powstaniach narodowych” (2014), „Zarys historii polskiego ziemiaństwa” (2015) i najnowszej „Kuchnia Polska poprzez wieki”.
Podczas spotkania będzie możliwość jej nabycia po promocyjnej cenie.
Wstęp wolny.
Więcej: http://www.muzeum.gostyn.pl/